To zrozumiałe, że chcemy wydać jak najmniej. Aby w pełni poznać różnice pomiędzy urządzeniami dostępnymi na rynku, należy zwrócić uwagę na koszty eksploatacji. Do raportu wyłoniliśmy najpopularniejszy model małych kostkarek z wydajnościami około 28 kg na dobę.

Doznaliśmy szoku. Owszem, wiedzieliśmy o różnicy w zużyciu wody, ale to podsumowanie było naprawdę druzgocące. Umyślnie nie podajemy tu marek urządzeń branych do raportu, ale możemy powiedzieć, że są to znane na rynku brandy. Nie jest dobrą praktyką handlową, aby oczerniać konkurencję i dlatego nie wymieniamy pozostałych nazw.
Sugerujemy, aby sami gastronomicy porównali przed zakupem urządzenia. Pamiętajmy, aby punktem odniesienia był Ice-O-Matic.

Warto zwrócić również uwagę, że część większych modeli kostkarek Ice-O-Matic potrafią ograniczyć pobór wody do 1,8l na kilogram lodu – wykorzystując przy tym zaledwie 0,09kWh. Dotyczy to urządzeń z np. kostką sześcienną.

Chcesz wiedzieć więcej na temat urządzeń energooszczędnych Ice-O-Matic?
Napisz do nas, chętnie odpowiemy.